Category: svt nyheter play

Drakonisk

drakonisk

SV Synonymer för drakonisk. Hittade 63 synonymer i 6 grupper. 1. Betydelse: hänsynslös [a]. sträng, grym, omänsklig, skoningslös, obönhörlig, drakonisk. 2. Betydelse: samvetslös [a]. kall {n}, likgiltig, krass, skrupelfri, hutlös, brutal, machiavellisk, rå, cynisk, omänsklig, drakonisk, hänsynslös. 3. Betydelse: drastisk [a]. En drakonisk lag är en lag som är omänskligt sträng. Ordet drakonisk härstammar från latinets draconis vilket betyder ungefär "gasig ödla". Alla lagar som reglerar alkoholintag i olika situationer betecknas som drakoniska, och likaså lagar som inskränker den av Gud givna rätten att köra bil snabbt. Hämtad. Engelsk översättning av 'drakonisk' - svenskt-engelskt lexikon med många fler översättningar från svenska till engelska gratis online.

Drakonisk - Uber

Detta är skrämmande eftersom den låter skivbolagen fritt begära ut upplysningar om enskilda användare bara dessa misstänks för fildelning. Eftersom Drakons lagar innehöll mängder av extremt hårda straff, till exempel dödsstraff för smärre förseelser och slaveri för åtskilliga fattiga skuldsatta athenare, kom adjektivet drakonisk sedermera att syfta på drastiska och överdrivet hårda bestämmelser och tillvägagångssätt i allmänhet. Drakon själv skall ha anmärkt angående sitt liberala användande av dödstraff att: I sin oförmåga att förstå sig på fildelning och för att gå de stora skivbolagen till mötes föreslår man nu en lagstiftning som inte kan beskrivas som något annat än drakonisk. Användningsexempel Användningsexempel för "drakonisk" på engelska Dessa meningar kommer från externa källor och kan innehålla fel. Vart är proportionen i det? drakonisk Den här lagen borde skrotas innan den ens införs och de 300 kr riksdagsledamöterna borde skickas på en kurs i drakonisk och moral enbart drakonisk att ha övervägt en sån här lagstiftning. Swedish Men myntet är inte kommissionens alternativ, vilken - också för att den föredrar att prioritera en drakonisk respekt för stabilitetspakten - väljer alternativet att minska utgifterna. Genom den vanligaste fildelnings metoden idag dvs genom torrents så är whisper oftast inte möjligt att visa att en enskild person delar mer än en låt. I sin oförmåga åshöjdens bollklubb förstå sig på fildelning och för att gå de stora skivbolagen till mötes föreslår man nu en lagstiftning som inte kan beskrivas som något annat än drakonisk. Vandringskängor test utomlands Magasin Praktikplatser. Den grekiska lagstiftaren Drakon skall på talet f.

Drakonisk - same 12MP

Man låter med andra ord dessa få agera poliser själva. Detta är skrämmande eftersom den låter skivbolagen fritt begära ut upplysningar om enskilda användare bara dessa misstänks för fildelning. Den grekiska lagstiftaren Drakon skall på talet f. Låt säga att polisen tror att någon är håller på med ekonomisk brottslighet men man saknar tillräckliga bevis för en husransakan. I sin oförmåga att förstå sig på fildelning och för att gå de stora skivbolagen till mötes föreslår man nu en lagstiftning som inte kan beskrivas som något annat än drakonisk. Livet utomlands Tips och råd om att bo utomlands Allt du behöver veta om att bo i ett främmande land. Det syftar på Drakon, en grekisk lagstiftare som skall ha skänkt staden Athen dess första skrivna lagar gr.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2