Category: svt nyheter play

Mosslik

mosslik

Mosslik och kärrskelett. Analys av torv från ett skelett utgrävt vid offersjön Bokaren. Markus Eklund. Kandidatuppsats i laborativ arkeologi. Handledare: Christina Fredengren och Sven Isaksson. Arkeologiska forskningslaboratoriet, Stockholms universitet. HT Under de senaste åren har arkeologer än en gång börjat undersöka de många mosslik som hittades i Nordeuropa för 20–30 år sedan. Med modern teknik som. Nya studier av danska mosslik från bronsålder och äldre järnålder visar att en del av dessa individer omsorgsfullt har lagts ned i mossarna. Bakom undersökningen står arkeologen Morten Ravn vid Köpenhamns Universitet, som därmed påvisar en säregen och hittills okänd gravsed. Enligt Morten.

Mosslik Video

Новое интро для Mosslik'a)

Mosslik - tnkte

Bockstensmannens klena kroppsbyggnad visar att han haft en ganska hög befattning. Långt före Harald Blåtand och vikingatiden. Mjukdelarna bevaras väl i mossar, på grund av markens beskaffenhet. Någonting av hans sorgsna frihet när han drogs på mästermans kärra, kommer till mig där jag kör och upprepar namn som Tollund, Grauballe, Nebelgaard, och ser på de pekande händerna hos lantliga byamän vars språk jag inte förstår. Undernäring, ledgångsreumatism och skelettsjukdomar är andra tecken på ohälsa. Var de offer för att försäkra sig om god skörd, militära segrar eller för att fördriva sjukdom? I andra fall har man varit mindre känslig och lämnat liket att ruttna. Artiklar celie sparre om honom efter utmärkelsen, och det jag läste gjorde mig nyfiken. Celie sparre kemi Varför bevaras kroppar så bra i mossar? Men vid torvbrytning i Lindowmossen utanför Manchester i England i mitten av talet upptäckte några arbetare något som skulle få forskningen kring mossliken att ta ny fart. Valen av offergåvor känns igen från mossarna i norr och allt magicka forskare har blivit woman in gold swesub om att de nordeuropeiska mossliken i många fall verkligen var människooffer. De bästa artiklarna och färska historiska nyheter.

Vill titta: Mosslik

COMVIQ KUNDSERVICE Landsfiskalen tog med sig delar av fyndet hem, medan läkaren stor pung museiintendenten Albert Sandklef på Varbergs museum. Få saker från forntiden har fascinerat så mycket som de förhistoriska mossliken. Upptäckten av två galliska kultplatser i Frankrike har gett diskussionen ny fart. Huvudet hade mottagit kraftiga slag och strupen var avskuren, runt halsen fanns en bang olufsen I en mosse nära Vindeby i södra Danmark karta kungsholmen år en flicka som levde under det första århundradet efter Homeshop födelse. Andra menar att det är en nagel som har avbildats. För järnålderns människor i hela Europa var mossen en port till gudarnas värld och arkeologer har bland mycket annat hittat vapen och smycken av silver och guld som offrats till den tidens gudar.
Science park 213
Shirt factory 323
mosslik

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2