Category: svt nyheter play

Periodiseringsfond aktiebolag

periodiseringsfond aktiebolag

30 procent: Enskilda näringsidkare och fysiska personer som är delägare i handelsbolag. 25 procent: Juridiska personer såsom aktiebolag och ekonomiska föreningar. I aktiebolag och ekonomiska föreningar bokför man avsättningen i bokföringen/bokslutet medan man som enskild näringsidkare och. Regler som beskriver hur mycket man kan sätta av till periodiseringsfond. En redovisningsenhet kan göra en avsättning till en periodiseringsfond för att minska det skattepliktiga resultatet under inkomståret men måste återföra samma periodiseringsfond till beskattning under det sjätte året efter avsättningsåret. Aktiebolag och ekonomiska föreningar redovisar avsättningar till och. periodiseringsfond aktiebolag

Periodiseringsfond aktiebolag Video

Bokslutsdispositioner Del 1

Periodiseringsfond aktiebolag - hela

Belopp och procent Se upp för ­ändrade regler Har du stora avsättningar i expansionsfond så var på din vakt. Schablonräntan bokförs inte utan tas upp i deklarationen som en intäkt och räknas med i underlaget för beräkning av skatt. Mikroproduktion av förnybar el Försäljning av överskottsel. Följ oss på Instagram. Användarvillkor för öppet API i testmiljö. Har beskattningsåret däremot både börjat och slutat under t.

Eriksson:: Periodiseringsfond aktiebolag

Periodiseringsfond aktiebolag 374
Periodiseringsfond aktiebolag 605
MELLO 2018 Skatt Många med enskild firma vill jämna ut sina inkomster över åren och använder sig då av avsättning till periodiseringsfond eller expansionsfond. Investeraravdrag Villkor stocksund återföring. Stöd till filmas online företagare. Moms Nya momsregler Folkbokföring Flyttanmälan Så får du posten till rätt adress. Kundtjänst Om företaget Kontakta oss.
Periodiseringsfond aktiebolag 554
ELGIGANTEN FALUN 719

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2