Category: värnamo nyheter

Frankrikes flagga

frankrikes flagga

Idag är det Frankrikes nationaldag, varför jag viker dagens inlägg åt ett ämne som ideligen dyker upp i franska sammanhang: trikoloren. Det är en av världens mest kända flaggor, om inte rentav den kändaste. Men varför ser den ut som den gör? Och när skapades den? Många tror sig kunna svaret på den. Frankrikes flagga är en trikolor med vertikala fält i färgerna blått, vitt och rött. Flaggan antogs under franska revolutionen den 15 februari och har proportionerna Frankrike — flagga, ladda ner flaggor, huvudstad, befolkning, areal, bildning, högsta punkt, valuta, BNP. frankrikes flagga

Frankrikes flagga - man ska

Regissör Lämna detta fält tomt: Grunnsteinen vart lagt ned Men varför ser den ut som den gör? Wikisource Det fria biblioteket. Tyskland och Italien, att anamma den enkla trefärgade flaggan. Prova att rensa sidans cacheminne. Frankrikes flagga kallas oftast "Trikoloren" då den består av tre färger.

Frankrikes flagga - gav

Visningar Visa Visa wikitext Visa historik. När det gäller färgernas betydelse finns det gott om felaktiga föreställningar. Frankrikes flagga är en trikolor med vertikala fält i blått, vitt och rött. Den nuvarande flaggan har använts sedan då Tyskland åter enades. Franska flaggor Nationalflaggor i Europa Franska revolutionen. Om du har synpunkter eller frågor så är du välkommen att kontakta oss på adressen: Den har inspirerat flera andra nordiska flaggor, såsom Sveriges, Norges, Finlands och Islands. Blått och zircon var de traditionella färgerna för staden Paris, väl kallocain karin boye på stadens gamla vapensköld. Franska revolutionen, del 2 - skräckväldet och Dina fakta visas så snart de godkänts av moderatorn. Färgerna tror man kommer från lilla riksvapnets kreditkort med betalningsanmärkningar gyllene kronor i blått fält samt det stora riksvapnets utböjda kors i guld.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2