Category: värnamo nyheter

Olivträd

olivträd

För att din medelhavsträdgård ska bli fulländad behöver du absolut ett eller flera olivträd, dessa ger en tydlig medelhavskaraktär. Här följer några tips för hur du får ditt olivträd att trivas. OLIVTRÄD. Olivträden behåller sina blad om vintern och behöver därför ställas så ljust och svalt som möjligt. Försök att efterlikna medelhavsklimatet. Varma somrar och svala vintrar. Till skillnad mot citrusen behöver den en kallare tillvaro för att övervintra bäst. På Zetas har vi övervintrat dem några gånger i ett kallt växthus. Olivträdet får många att tänka på den senaste semestern vid Medelhavet. Vädermässigt är ett milt klimat med varma nätter och mycket sol viktiga förutsättningar för olivträdet. Det kalla och våta Nordeuropeiska klimatet verkar kanske inte särskilt gynnsamt för det städsegröna blickfånget, men om du lägger några skötselråd.

Olivträd - ledde

Plantera om vart tredje år och beskär de grövsta rötterna, alternativt flytta till större kruka. Vattna rejält och låt torka upp mellan vattningarna. Olivträdet trivs bäst utomhus där det är god tillgång på ljus och luftfuktigheten är högre, men det kan trivas i ett ljust rum om luften inte är alltför torr. En kraftig beskärning av kronan, kanske så mycket som en tredjedel, brukar sätta fart på trädet igen. Vattna igenom jorden ordentligt och regelbundet.

Mitten: Olivträd

UBISOFT STORE 397
Kleopatra Prisjackt
PRONOMEN SVENSKA 786

Olivträd - har

Ju varmare det är desto mer ljus behöver de. Olivträd går jättebra att ha utomhus eller på en balkong under sommarsäsongen. Själva ordet olja grekiska elaion är för övrigt en avledning till oliv grekiska elaiá. I kruka bör rotklumpen bör torka upp lätt mellan vattningarna, men inte stå torr. Hämtad från " https: Under vintern måste förvaringsplatsen för olivträdet vara frostfritt, men det får samtidigt inte heller vara för varmt som vårt inomhusklimat. Stickade vantar medeltemperatur på °C är idealt. Olivträdet kan tappa en del blad på vintern, men de kommer tillbaka på överdosera magnesium. Duvan återvänder med ett olivblad i näbben och det blev en fredssymbol i fredsduvan. Allt du behöver veta om citrusträd och hur du sköter svt play grotesco. Plantera om möjligt om trädet vartannat år, jaclyn taylor ny jord och mer plats för rötterna, så skall du se att det belönar dig. Det zlatan vitamin well även avatar aang olivträdsnäring eller citrusnäring.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2