Category: värnamo nyheter

Vikingasvärd

vikingasvärd

Vikingasvärdet är i huvudsak den typ av svärd som användes i Nordvästra Europa under den tid som brukar kallas för vikingatiden och pågick under talet fram till talet. Trots att svärdet kallas för vikingasvärd var denna typ av svärd inte endast ämnat för vikingar utan användes även av andra människor under. Eftersom Ulfberht-svärd var mycket dyra och hett eftertraktade började det snart tillverkas billigare kopior av samma kvalitet som ordinära vikingasvärd, dvs med låg kolhalt och med slagginslutningar som gjorde svärden sköra. Många av dessa svärd har också inskriptioner som skiljer sig något från äkta Ulfberht-svärd. Detta högkvalitativa kolstålsblad är smitt i ett stycke till svärdsknoppen och nitad till den. Bladet är trubbigt och spetsen är rundad. Hjalt och knopp är av handsmidd kolstål. Klass: Detta svärd är lämpligt för nybörjare och lätt fäktning. SK-C. Detaljer: Total längd: ca. 80 cm - Hjaltlängd: ca. 15 cm - Bladlängd: ca. 65 cm. Ett svärd hittades bland bergen i Lesja för några veckor sedan. Följ med Tomas reavinst fastighet David som passkyttar […]. Ulfberht är en typ av svärd som användes i Skandinavien under vikingatiden. The Alamo Jim Mc huset kniv Officiell reproduktion! Öde plats Svärdet hittades av de två norska renjägarna tre timmars vandring från närmaste väg. vikingasvärd

Vikingasvärd - spelar allts

Ett fantastiskt fint Viking samlarsvärd från amerikanska Cold Steel i en underbara replika i kolstål. För tre år sedan hittade arkeologer en 1 år gammal skida i samma område som svärdet hittades. Secrets Of The Ice. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Läs mer om fyndet här extern länk.

Vikingasvärd Video

Einar (47) var på reinjakt da han plutselig fant et tusen år gammelt vikingsverd

Vikingasvärd - enkel variant

Svärdets fyndplats är täckt av snö och is det mesta av året, så svärdet har varit väl skyddat, trots att det legat på marken och inte varit nedgrävt. Det har också hittats 6 år gamla pilspetsar i isen. Svärdet är tillverkat i kolstål med vass egg och levereras med en autentisk läderslida. I slutet av augusti gjorde ett par norska renjägare ett överraskande fynd bland bergen i Oppland fylke, Norge. Bland det bästa du kan hitta på marknaden i denna prisklassen! Så tar du ur en älg. Ulfberht -svärd var tillverkade av degelstål med en relativt hög kolhalt och därmed både starkare och böjligare än andra europeiska svärd under vikingatiden och medeltiden.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2